Ορχήστρα Πνευστών Ιωάννης 23ος, Πιανέτσα, Ιταλία

Ορχήστρα Πνευστών Ιωάννης 23ος, Πιανέτσα, Ιταλία

Ορχήστρα Πνευστών Ιωάννης 23ος, Πιανέτσα, Ιταλία

Η Ορχήστρα Πνευστών Ιωάννης 23ος ιδρύθηκε από τον μαέστρο Antonio Zizzamia ως έργο που αφορούσε την πόλη της Πιανέτσα, το γυμνάσιο “Ιωάννης 23ος” και την ένωση Unecon. Η δραστηριότητα στοχεύει να κάνει τους νέους να εξοικειωθούν με τη μουσική μπάντας, προσφέροντάς τους να μάθουν να παίζουν ένα πνευστό όργανο.

Από τα αρχικά 10 μέλη με τη σκυτάλη του maestro Zizzamia το 2008, η ορχήστρα αριθμεί σήμερα περίπου 50 μέλη ηλικίας 12 έως 20 ετών.

  • Το 2013 ξεκίνησε μια συνεργασία μεταξύ της ορχήστρας και του Leipzig Jugend Blasorchester της Γερμανίας, με δύο συναυλίες στη Marktplatz της Λειψίας με την ευκαιρία ορισμένων τοπικών εορτασμών. Η συνεργασία αυτή συνεχίστηκε το 2014, όταν η Ορχήστρα φιλοξένησε το Leipzig Jugend Blasorchester και μαζί έπαιξαν τρεις συναυλίες στο Τορίνο.
  • Τόσο το 2014 όσο και το 2015 η Ορχήστρα συμμετείχε κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Μουσικής του Τορίνου, για τη συναυλία ανοίγματος και κλεισίματος, αντίστοιχα.
  • Το 2015 η Ορχήστρα κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Wind Orchestra στην Πράγα, ανταγωνιζόμενο στην ανώτερη τάξη.
  • Ακόμη το 2015, η Ορχήστρα κέρδισε το πρώτο βραβείο του διαγωνισμού Amilcare Ponchielli στην Cremona, που ανταγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία.
  • Το 2016 η Ορχήστρα συμμετείχε για δεύτερη φορά στο “NBJot” στο Neubrandenburg της Γερμανίας.
  • Τον Ιούλιο του 2017 η ορχήστρα έλαβε μέρος στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μουσικής WMC – Kerkrade In Holland, ο σημαντικότερος διαγωνισμός για την ορχήστρα της Ευρώπης, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στην τρίτη κατηγορία.