Ορχήστρα Αμμάν Ορθοδόξων και Οδηγών Ιορδανίας

Ορχήστρα Αμμάν Ορθοδόξων και Οδηγών Ιορδανίας
Ορχήστρα Αμμάν Ορθοδόξων Προσκόπων και Οδηγών Ιορδανίας
Η Ορχήστρα Ορθοδόξων Προσκόπων και Οδηγών του Αμμάν ιδρύθηκε το 1964 αποτελώντας τμήμα της Ομάδας των Ορθοδόξων Προσκόπων και Οδηγών της πρωτεύουσας της Ιορδανίας συμπληρώνοντας έτσι τις κύριες δραστηριότητές της.

Η Ορχήστρα Ορθοδόξων Προσκόπων και Οδηγών του Αμμάν ήδη, από το ξεκίνημά της την εκπαίδευση και άσκηση της ορχήστρας ανέλαβαν, υψηλής στάθμης, επαγγελματίες μουσικοί από την Ορχήστρα Μουσικής των Ιορδανικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της 36χρονης ύπαρξής της, η ορχήστρα έλαβε μέρος σε ποικίλες θρησκευτικές, εθνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ιορδανία. Επίσης συμμετείχε, από το 1993 έως το 1999, στο Ετήσιο Φεστιβάλ Παιδικού Τραγουδιού. Από το 1990 έως το 1999 έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ SOS. Την περασμένη χρονιά συμμετείχε, ακόμη, στην τελετή έναρξης των 9ων Παναραβικών Αγώνων, οι οποίοι διεξήχθηκαν στην Ιορδανία.

Η ορχήστρα αποτελείται από 50 εκλεκτούς μουσικούς κρουστών και πνευστών οργάνων. Το ρεπερότιό της καλύπτει την Ιορδανική παραδοσιακή αλλά και εθνική μουσική.

Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Φου’άντ Ανσαρά.