Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμων Καλαμαριάς, Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Τριάντα ένα χρόνια έντονης και δημιουργικής πορείας και προσφοράς συμπληρώνει εφέτος η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς.

Η θεσμοποιημένη αυτή έκφραση της αγάπης των δημοτών για τη μουσική και της αμέριστης συμπαράστασης, γρήγορα αναδείχθηκε σε ένα αξιόλογο μουσικό σύνολο, το οποίο παρέχει δωρεάν εξειδικευμένη μουσική μόρφωση, λαμπρύνει με την παρουσία του τις εκδηλωσεις του τόπου, προσμετρώντας ταυτόχρονα πάνω από 1.000 συναυλίες και υπηρεσίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στις αξιολογότερες από αυτές, συγκαταλέγονται οι συναυλίες της στο Μέγαρο Μουσικής, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, οι συμμετοχές της σε ντοκυμανταίρ της Ελληνικής Τηλεόρασης, στο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρμονικών Ορχηστρών Σίνδου, η συναυλία της προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη (παρουσία του συνθέτη), οι συμπράξεις της με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αμπελοκήπων καθώς και οι αποστολές της για παρελάσεις και συναυλίες στις Η.Π.Α., τον Καναδά, τη Σουηδία, Γερμανία, Σλοβακία, Ρουμανία και Βουλγαρία.

Το ρεπερτόριο της 50μελούς ορχήστρας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εποχών και στυλ. Έργα παλιάς μουσικής για πνευστά, μεταγραφές κομματιών κλασικής μουσικής, συναυλιακά εμβατήρια, κινηματογραφική μουσική, τζαζ, ποπ, ροκ και φολκλορικά κομμάτια απ' όλον τον κόσμο καθώς και φυσικά πλήθος κομματιών Ελληνικής μουσικής κατά ένα μεγάλος μέρος γραμμένα για να συνοδεύονται από χορωδία.Τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Καλαμαριάς από το 1991 διευθύνει ο Γιάννης Κούκας.

Η φιλαρμονική ορχήστρα πνευστών του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης είναι ένα πολυμελές μουσικό σύνολο το οποίο αποτελείται από 60 εθελοντές μουσικούς και 30μελες φυτώριο.

Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε φεστιβάλ ορχηστρών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει λάβει μέρος κατόπιν προσκλήσεως στο πολιτιστικό φεστιβάλ CULTURAL SUMMER που πραγματοποιήθηκε στη Σλοβακία και στην Ουγγαρία το 2011 όπου και της απονεμήθηκε το οικόσημο του Szent Μikulas. Σε συνεργασία με την φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Καλαμαριάς πραγματοποίησε 7μερη αποστολή στην Ρουμανία (2009). Το καλοκαίρι το 2010 η φιλαρμονική πραγματοποίησε 9ημερο σεμινάριο στο Χόρτο του Πηλίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γ. Χατζηνίκου. Το καλοκαίρι του 2012 κατέκτησε την 1η θέση στο διεθνή διαγωνισμό φιλαρμονικών Diffwinds festival στο Λουξεμβούργο . Τον Ιούλιο του 2013 πραγματοποίησε αποστολή στη Βουλγαρία (Βάρνα, Φιλιπούπολη, Μπουργκάς, Πομόριε, Νεσεμπάρ) με σειρά συναυλιών και συνεργασία με την επαγγελματική φιλαρμονική του Μπουργκάς. Το φετινό καλοκαίρι θα συμμετάσχει στον διεθνή διαγωνισμό φιλαρμονικών ορχηστρών στο Zambrow της Πολωνίας. Έχει οργανώσει 7 φεστιβάλ φιλαρμονικών ορχηστρών όπου έχουν συμμετάσχει περισσότερες από 35 ορχήστρες πνευστών συνολικά.

Τη φιλαρμονική ορχήστρα πνευστών του δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης διευθύνει από το2000 ο Αρχιμουσικός Χρυσοχόου Νικόλαος.

Φωτογραφίες

Please try entering https://graph.facebook.com/770645243044012/photos?fields=source,link,name,images,album&limit=60 into your URL bar and seeing if the page loads.Facebook API came back with a faulty result. You may be accessing an album you do not have permissions to access.

© 2014-2019 Youthbandfestival.gr
Developed by NetGraphics