Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμων Καλαμαριάς, Αμπελοκήπων - Μενεμένης

Η φιλαρμονική ορχήστρα πνευστών του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης είναι ένα πολυμελές μουσικό σύνολο το οποίο αποτελείται από 70 εθελοντές μουσικούς και 20μελες φυτώριο. Κοινό χαρακτηριστκό των μελών της, η αγάπη και η αναζήτηση της μουσικής που έχει γραφτεί για ορχήστρα πνευστών.

Έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε φεστιβάλ ορχηστρών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει λάβει μέρος κατόπιν προσκλήσεως στο πολιτιστικό φεστιβάλ CULTURAL SUMMER που πραγματοποιήθηκε στη Σλοβακία και στην Ουγγαρία το 2011 όπου και της απονεμήθηκε το οικόσημο του Szent Μikulas. Σε συνεργασία με την φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Καλαμαριάς πραγματοποίησε 7μερη αποστολή στην Ρουμανία (2009). Το καλοκαίρι το 2010 η φιλαρμονική πραγματοποίησε 9ήμερο σεμινάριο στο Χόρτο του Πηλίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γ. Χατζηνίκου. Το καλοκαίρι του 2012 κατέκτησε την 1η θέση στο διεθνή διαγωνισμό φιλαρμονικών Diffwinds festival στο Λουξεμβούργο .

Τον Ιούλιο του 2013 πραγματοποίησε αποστολή στη Βουλγαρία (Βάρνα, Φιλιπούπολη, Μπουργκάς, Πομόριε, Νεσεμπάρ) με σειρά συναυλιών και συνεργασία με την επαγγελματική φιλαρμονική του Μπουργκάς. Το καλοκαίρι του 2014 συμμετείχε στο διεθνές φεστιβάλ φιλαρμονικών ορχηστρών στο στο Zambrow της Πολωνίας, όπου και απέσπασε άριστες κριτικές. Τον Ιούλιο του 2015 σε συνεργασία με τη φιλαρμονική Καλαβρύτων πραγματοποίησε 5ήμερο σεμινάριο ορχήστρας πνευστών υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου Ελβετού μαέστρου Denis Laile. Την ίδια περίοδο πραγματοποίησε συναυλία και σεμιναριακή πρόβα στην Κέρκυρα σε συνεργασία με την φιλαρμονική Καποδίστριας. Το καλοκαίρι του 2016 πραγματοποίησε 8ήμερο master class και συναυλίες στην Σύρο σε συνεργασία με την φιλαρμονική Ερμούπολης, υπό την διεύθυνση του διεθνούς φήμης Γάλλου αρχιμουσικού Thierry Abramovici. Έχει οργανώσει 9 φεστιβάλ φιλαρμονικών ορχηστρών όπου έχουν συμμετάσχει περισσότερες από 40 ορχήστρες πνευστών συνολικά.

Στη φιλαρμονική ορχήστρα πνευστών δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης Αρχιμουσική και δάσκαλος όλων των πνευστών και κρουστών οργάνων διατελεί από το 2000 ο Νικόλαος Χρυσοχόου.