“Αρμονία” Συμφωνική Μπάντα Δήμου Παραλιμνίου, Κύπρος

“Αρμονία” Συμφωνική Μπάντα Δήμου Παραλιμνίου, Κύπρος

“Αρμονία” Συμφωνική Μπάντα Δήμου Παραλιμνίου, Κύπρος

Η Συµφωνική Μπάντα “Αρμονία” του Δήµου Παραλιµνίου ιδρύθηκε την 1η Νοεµβρίου 1998 ως Φιλαρµονική Δήµου Παραλιµνίου µε σκοπό να παρελαύνει στις εθνικές επετείους και να παρέχει την αναγκαία µουσική υπόκρουση σε διάφορες θρησκευτικές τελετές και άλλες εκδηλώσεις του Δήµου.

Η πρώτη επίσηµη εµφάνιση της Συμφωνικής Μπάντας “Αρμονία” πραγµατοποιήθηκε στο Παραλίµνι στην παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου το 1999 µε µαέστρο τον Αρχιµουσικό Γιάννη Μπράβο.

Η µπάντα έχει συµµετάσχει σε συναυλίες στην Κύπρο και την Ελλάδα παρουσιάζοντας ένα ποικίλο πρόγραµµα µε προσεγµένες επιλογές ρεπερτορίου από το χώρο της συµφωνικής, ελαφράς, τζαζ και ελληνικής µουσικής.

  • 2000 – εγκαίνια της έκθεσης EUROCITY στη Λευκωσία ενώ παρουσίασε δύο τηλεοπτικά προγράµµατα στο Ραδιοφωνικό Ίδρυµα Κύπρου (ΡΙΚ 1).
  • 2001 – στην Τρίπολη, όπου έλαβε µέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της απελευθέρωσης της πόλης.
  • 2002 – έλαβε µέρος στην 5η Διεθνή Συνάντηση Νεανικών Ορχηστρών στο Δήµο Εχεδώρου στη Θεσσαλονίκη.
  • 2003 – αναλαµβάνει µαέστρος ο Δόκτωρ Γιάννης Μυράλης µε βοηθό µαέστρο τον κο Μιχάλη Μιχαήλ.
  • 2006 – συµµετείχε στο Diffwinds Festival στην πόλη Differdange του Λουξεµβούργου, όπου και της απονεµήθηκε το βραβείο της καλύτερης νεαρής µπάντας.
  • 2009 – συµµετέχει σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήµου Ζακύνθου.
  • 2009 – συµµετέχει στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Φιλαρµονικών στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ευρίπεια 2009» του Δήµου Χαλκίδας.
  • 2012 – λαµβάνει µέρος στη 4ήµερη “Συνάντηση Αδελφοποιηµένων πόλεων Δήµου Τρίπολης”.

Παράλληλα µε τις συµµετοχές της στο εξωτερικό, η µπάντα διοργάνωσε το 2005 το 1ο Παγκύπριο Φεστιβάλ Φιλαρµονικών στο Παραλίµνι στο οποίο έλαβαν µέρος Φιλαρµονικές τόσο από την Κύπρο όσο και από την Ελλάδα.

Από το Γενάρη του 2013 είναι πλέον ανεξάρτητος πολιτιστικός σύλλογος µε µαέστρο τον κο Δηµήτρη Μαρκουλλή.

Το 2015 διοργανώνει ξανά φεστιβάλ φιλαρµονικών µε την ονοµασία Protaras Wind Youth Band Festival 2015, PWF15, αποτελώντας µέρος του θεσµού Παραλίµνια που οργανώνονται στην τουριστική περιοχή του Πρωταρά το πρώτο δεκαπενθήµερο του Ιούλη.