Ορχήστρα Πνευστών Μουσικού Ινστιτούτου Κανοβιάνο, Ιταλία

Ορχήστρα Πνευστών Μουσικού Ινστιτούτου Κανοβιάνο, Ιταλία

Ορχήστρα Πνευστών Μουσικού Ινστιτούτου Κανοβιάνο, Ιταλία

Η Ορχήστρα Πνευστών Μουσικού Ινστιτούτου Κανοβιάνο ιδρύθηκε το 1987, αντιπροσωπεύοντας μία κοινότητα μόλις 2200 κατοίκων, με σημαντική όμως παράδοση στις τέχνες. Ονομάστηκε έτσι για να τιμήσει τον – γεννημένο στο Possano – Antonio Canova (1757 – 1882) τα φημισμένα μαρμάρινα αγάλματα του οποίου αποτελούν την επιτομή του νεοκλασικού στυλ.

Το ινστιτούτο, μία αλληλέγγυα κοινότητα βαθιά ριζωμένη στην τοπική κοινωνία, τελεί τα τελευταία 15 χρόνια υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Stefano Fabris,. Ο Stefan oFabris είναι κορνίστας της ορχήστρας του λυρικού θεάτρου “Λα Φενίτσε” της Βενετίας. Παρέχει όλες τις ικανές και αναγκαίες προϋποθέσεις για την πολιτιστική καλλιέργεια της νεολαίας μέσα από τη μουσική. Αρχής γενομένης από τα πολυάριθμα μαθήματα θεωρίας και οργάνων τα οποία παρακολουθούν 160 σπουδαστές. Την “σκυτάλη” παραλαμβάνει η εικοσαμελής προ-ορχήστρα (διεύθ. Stefano De Paoli), για να την παραδώσει στο μουσικό σώμα. Την εξηκονταμελή ορχήστρα πνευστών και το σύνολο χάλκινων “Canoviana” τα οποία διευθύνει ο St. Fabris, καθώς και την τριακονταμελή ομάδα των μαζορετών με τα προπαρασκευαστικά της τμήματα.

Η ορχήστρα πραγματοποίησε πολυάριθμες εκδηλώσεις μέσα και έξω από την Ιταλία (Αυστρία, Γερμανία, Αυστραλία). Παρουσιάζοντας μία μεγάλη ποικιλία κομματιών (όπερες, κλασσική και μοντέρνα μουσική για κινηματογράφο, τζαζ, μπλουζ ή σόουλ). Το Δεκέμβριο του 2009, γιορτάστηκε η επέτειος της πρώτης εμφάνισης της ορχήστρας (22/12/89).

Την ορχήστρα διευθύνει ο Stefano Fabris.