Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Τσιστερνίνο, Ιταλία

Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Τσιστερνίνο, Ιταλία

Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Τσιστερίνο

Η Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Τσιστερνίνο, ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1994, χάρη στην πρωτοβουλία µιας οµάδας γονέων οι οποίοι ήθελαν να προσφέρουν στα παιδιά τους αλλά και σε όλα τα νέα παιδιά που ενδιαφέρονταν για τη µουσική την ευκαιρία να περάσουν τον ελεύθερο τους χρόνο δηµιουργικά και παραγωγικά.

Ο µαέστρος Ντονάτο Σεµεράρο διευθύνει τους νεαρούς µουσικούς µε ευαισθησία πάθος αλλά και επαγγελµατισµό. Διδάσκει κόρνο στο Ωδείο της Βίµπο Βαλέντια. Επίσης, διαθέτει σπουδές στην ενορχήστρωση. Τα κομμάτια που συντονίζει ή συνθέτει ο Μαέστρος Ντονάτο Σεµεράρο ανήκουν όχι µόνο στο κλασσικό και λυρικο-συµφωνικό ρεπερτόριο όπως συνηθίζεται από τις ορχήστρες της Πούλια αλλά και στο πιο χαλαρό είδος της jazz και της µουσικής από ταινίες. Τα τελευταία χρόνια, η Ορχήστρα έχει δώσει παραστάσεις σε διάφορα µέρη της περιοχής της, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στις πολιτιστικές ανταλλαγές τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Ενδεικτικά αναφέρονται:

Το 1996 στο Σαν Μαρίνο. Το 1997 στη θερινή κατοικία του Πάπα Τζιοβάνι Παύλου II. Το 1998 στο Μίσκολκ της Ουγγαρίας και στο Κρεουσλίγκεν της Ελβετίας . Το 1999 στο Διεθνές Φεστιβάλ “Ευρωπαικές Μέρες” στο Ντιζαφούρετ της Ουγγαρίας και σε Διαγωνισµό για ορχήστρες στην Βεντουρίνα, ( 2η Θέση ). Το 2000 στο Διεθνές Φεστιβάλ του Zλιν της Τσεχίας. Το 2001 Περιοδεία στην Ελλάδα . Το 2002 στην Ισπανία (Ανδαλουσία). Το 2003 στο Φράουνφελτ της Ελβετίας . Το 2004 στη Βουλγαρία. Το 2005 XIV Διεθνές Φεστιβάλ “Χρυσή λύρα” στο Ρίµπνικ της Πολωνίας. Το 2006 Περιοδεία στο Ισραήλ ,την Ελβετία, τη Γερµανία και την Τσεχία. Το 2007 παίρνει την 3η θέση στο Φεστιβάλ “Χρυσή λύρα” στο Ρίµπνικ της Πολωνίας και το 1° βραβείο στον διαγωνισµό Sant’ Agata di Puglia στην Τυνησία.

Το 2008 δίνει συναυλίες στην Ουγγαρία και στην Ελλάδα (Λάρισα). Το 2009 περιοδεύει στην Κω και στην πόλη Λούντες της Γαλλίας.

Το 2010 στο φεστιβάλ Ζλιν της Τσεχίας. Το 2011 Περιοδεύει στην Καλαβρία. Το 2012 Cividale del Friuli και στο 36° Φεστιβάλ Cortina d’ Ampezzo. To 2013 Περιοδεία στην Λιθουανία και συµµετέχει στο Φεστιβάλ της πόλης Σουκοβόλα της Πολωνίας. Το 2014 Περιοδεία στην Pamiers (Γαλλία) και στο Sotto il Monte (BG) για το Αγιασµό του Πάπα Τζιοβάνι XXIII , την ίδια χρονιά κερδίζει το 1° βραβείο σε διαγωνισµό “BandeSonore” στην Μοντεµεζόλα. Το 2015 Περιοδεύει στο Κάρλσµπακ της Τσεχίας και στο Μόναχο της Γερµανίας. Το 2016 δίνει συναυλίες στην Σλοβενία.Πρόεδρος είναι ο Βιτίνο Ζίτζι.

Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο M° Ντονάτο Σεµεράρο.