Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Τσιστερνίνο “Vitino Zizzi”, Ιταλία

Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Τσιστερνίνο “Vitino Zizzi”, Ιταλία

Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Τσιστερνίνο "Vitino Zizzi", Ιταλία

Η Ορχήστρα Πνευστών Τσιστερνίνο “Vitino Zizzi” ανήκει στον Μουσικό Σύλλογο “Πόλη του Τσιστερνίνο”. Πρόσφατα ονομάστηκε στη μνήμη του πρώην προέδρου, Βιτίνο Ζίζι, και καθοδηγείται με πάθος, γενναιοδωρία και επαγγελματισμό από τον Ντονάτο Σεμεράρο, ο οποίος είναι συνθέτης, ενορχηστρωτής και δάσκαλος κόρνου στο Ωδείο “Ν. Πικίνι” στο Μπάρι.

Από το 1994, η ορχήστρα έχει πραγματοποιήσει συναυλίες και έχει εμφανιστεί σε εθνικά και διεθνή φεστιβάλ, κερδίζοντας σημαντικά βραβεία. Η ορχήστρα έχει περιοδεύσει εκτενώς σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελβετίας, της Ουγγαρίας, της Τσέχικης Δημοκρατίας, της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Γαλλίας, της Ελάδας, της Λιθουανίας, της Βουλγαρίας και της Ισπανίας. Αξέχαστες παραστάσεις και σημαντικά γεγονότα περιλαμβάνουν αυτά στο Castel Gendolfo για τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’, στην Πολωνία και στους Αγίους Τόπους.

Το 2014, η ορχήστρα κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό “Bande Sonore” στη Μοντεμεσόλα (Ιταλία), τον πρώτο και μοναδικό μουσικό διαγωνισμό με στόχο την αναγνώριση του πιο καινοτόμου συγκροτήματος στην περιοχή της Απουλίας. Ενώ η οχρήστρα δεν είναι μια τυπική μπάντα πορείας, προδρεύει σε όλες τις τοπικές θρησκευτικές γιορτές στις γειτονικές πόλεις. Η Ορχήστρα Πνευστών είναι παθιασμένη με την παραγωγή συναυλιών που συνδυάζουν κλασικούς ήχους μπάντας με θέατρο, χορό, προβολές βίντεο και τοπική ποπ-ροκ μουσικότητα.

Η Ορχήστρα Πνεύστών έχει ένα εντυπωσιακό ιστορικό επιτυχίας στην Ιταλία και στο εξωτερικό. Έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές σε διεθνείς διαγωνισμούς και φεστιβάλ, αποδεικνύοντας την ποιότητα, τον επαγγελματισμό και την τέχνη του στις παραστάσεις. Η δέσμευση της Ορχήστρας στην καινοτομία και την καλλιτεχνική αριστεία αποτελεί απόδειξη της σημασίας της μουσικής και του πολιτισμού στην κοινωνία μας.