Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής Da Capo

Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής Da Capo
Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής Da Capo
Ήταν Σεπτέμβριος του 1994 όταν στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών γεννήθηκε ένα καινούριο μουσικό τμήμα, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής Da Capo.

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής Da Capo μια μικρή ορχήστρα όχι σε αριθμό αλλά σε ηλικίες. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από τον μουσικό Αντώνιο Βιγκάτο.

Πρώτη τους εμφάνιση ήταν στον ετήσιο χορό της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού Βέροιας στην ΕΛΗΑ στις 17 Φεβρουαρίου 1995 με μια ώρα σύγχρονης μουσικής. Δύο εβδομάδες αργότερα επένδυσαν με Τζαζ μουσική την θεατρική παράσταση “Πίσω από την κλειδαρότρυπα” παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας και αργότερα έλαβαν μέρος στην 3η συνάντηση μουσικών συναυλιών συγκροτημάτων και χορωδιών στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Στα πλαίσια των Ημαθιώτικων 1995 έδωσε αρκετές συναυλίες ροκ μουσικής στους πεζόδρομους της πόλης. Στις 28 Δεκεμβρίου 1996 εμφανίστηκε με μεγάλη επιτυχία στο Πνευματικό Κέντρο Κοζάνης με τραγούδια δεκαετίας 60 – 70.

Η ορχήστρα έχει δώσει αρκετές παραστάσεις όχι μόνο στην πόλη της Βέροιας αλλά και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο το νεαρό της ηλικίας τους και το γεγονός ότι είναι ερασιτέχνες τα παιδιά σε όλες τους τις εμφανίσεις έδωσαν ρεσιτάλ επαγγελματικής κατάρτισης και παορυσίασης. Το μουσικό αυτό σχήμα είναι τμήμα της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστμού Βέροιας.