Ορχήστρα της Δυτικής Ευρώπης Μπόμπαγαλ, Πορτογαλία

Ορχήστρα της Δυτικής Ευρώπης Μπόμπαγαλ, Πορτογαλία

Ορχήστρα της Δυτικής Ευρώπης Μπόμπαγαλ, Πορτογαλία

Η Ορχήστρα της Δυτικής Ευρώπης Μπόμπαγαλ ιδρύθηκε το 2005. Αποτελείται από 45 ερασιτέχνες μουσικούς που προέρχονται όλοι από τη Δυτική Περιοχή της Πορτογαλίας.

Το γεγονός αυτό, το ότι εκπροσωπεί το δυτικότερο άκρο της ηπειρωτικής Ευρώπης, ονοματοθέτησε την ορχήστρα. Αποστολή της ορχήστρας είναι παρουσίαση ξεχωριστών – πρωτοποριακών προγραμμάτων με τη συμμετοχή τραγουδιστών και την ταυτόχρονη προβολή οπτικού υλικού στην Πορτογαλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το ρεπερτόριό της είναι πολυποίκιλο. Εκτείνεται από την κινηματογραφική και την ποπ, ως την κλασική και την φολκλορική μουσική. Με έμφαση στην όπερα και τη μουσική για πνευστά. Το 2007 και 2008 η Ο.Δ.Ε. συμμετείχε σε σειρά κονσέρτων αφιερωμένων στη μνήμη του Λουτσιάνο Παβαρότι.

Το Μάρτιο του 2008, διακρίθηκε ως η καλύτερη ορχήστρα της Πορτογαλίας στο θερμοθετημένο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το ίδρυμα του Διεθνούς Διαγωνισμού “Καρλομάγνος”, εκπροσωπώντας τη χώρα της στο Άαχεν της Γερμανίας.

Τo Μάιο του 2010, προσκλήθηκε για να συμμετέχει στις εκδηλώσεις για την επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Πορτογαλικής Δημοκρατίας, καθ. Anibal Cavaco Silva και της υπουργού Παιδείας Gabriela Canavilhas.

Την Ορχήστρα διευθύνει ο Μαέστρος Ελίο Λουίς Ανές Λεάλ.