Ορχήστρα Πνευστών Γκολένιωβ, Πολωνία

Ορχήστρα Πνευστών Γκολένιωβ, Πολωνία

Ορχήστρα Πνευστών Γκολένιωβ, Πολωνία

Η Νεανική Ορχήστρα Πνευστών “Goleniow”, ιδρύθηκε το 2005 στο πλαίσιο της λειτουργίας του ομώνυμου Πολιτιστικού Κέντρου. Είναι 40μελής, συμπεριλαμβανόμενης και της 6μελούς “ομάδας χορού”. Η ορχήστρα παρ’ ότι είναι νεοιδρυθείσα, έχει ήδη πραγματοποιήσει υπό τη διεύθυνση του στελέχους του Πολιτιστικού Κέντρου και ιδρυτή της Κριστόφ Σύπιεν, απόφοιτου της Μουσικής ακαδημίας του Γκτάνσκ (Πολωνία), διακόσιες πενήντα εμφανίσεις.

Το ρεπερτόριό της πέρα από τα εθνικά εμβατήρια και την εκκλησιαστική μουσική, περιλαμβάνει, ποπ – ροκ, λάτιν και κινηματογραφικά κομμάτια. Εμφανίζεται επίσης και με άλλες δύο μορφές, την 10μελή big band και την ορχήστρα χορευτικής μουσικής με ρεπερτοριο μουσικής για τσίρκο, New Style, Breakdance καθώς και Beat Box.

Οι συμμετοχές της σε εθνικά και διεθνή φεστιβάλ σε Πολωνία και Γερμανία, της απέφεραν σημαντική συγκομιδή από μετάλλια και διακρίσεις. Το 2006 κατέλαβε την τρίτη θέση και την τιμητική διάκριση “Stettin Courier” στο φεστιβάλ του Lobez. Το 2007 κατέλαβε τιμητική διάκριση στο Lobez και “Βραβείο του Δήμου Goleniew”. Το 2008 κατέλαβε την πρώτη θέση στο Lobez, συμμετείχε δε στο διεθνές φεστιβάλ Guca Wind Festival “Sabor Trubaca”.

Σε συνεργασία με τη γερμανική ορχήστρα πνευστών “Skaramanga”, υλοποιούν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Νέοι σε δράση” οργανώνοντας την “Ευρωπαϊκή Μπάντα”.

Η νεοσύστατη ορχήστρα “Goleniow”, είναι ανοικτή σε νέες συνεργασίες, μέσα από την εξέχουσα τέχνη της μουσικής.

Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Γιαν Σκρος.