Τζαζ Πουντ Μπιγκ Μπαντ, Σλοβενία

Τζαζ Πουντ Μπιγκ Μπαντ, Σλοβενία
Τζαζ Πουντ Μπιγκ Μπαντ, Σλοβενία
To Νοέμβριο του 2005 μερικοί ταλαντούχοι μουσικοί της “Pihalni Orchestra Tolmin” και της “Tolmin Wind Orchestra” αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα να αποκτήσει η η πόλη τους μια νέα ορχήστρα. Δημιούργησαν την Τζαζ Πουντ Μπιγκ Μπαντ

Γνώριζαν πως η Μουσική σχολή του Tolmin θα λειτουργούσε σαν σημαντικός υποστηρικτής και τροφοδότης. Δημιούργησαν την Τζαζ Πουντ Μπιγκ Μπαντ. Αναγόρευσαν ως διευθυντή τους τον ταλαντούχο τρομπονίστα Matjia Mlakar.

Το όνομα “Jazz Punt” επιλέχτηκε για δύο λόγους. Κατ’ αρχήν υποδηλώνει την αγάπη των μελών της για τη τζάζ. Κατόπιν με τη λέξ «punt» (εξέγερση) τιμούν την ιστορία της πόλης τους, γνωστής για την μεγάλη εξέγερση των αγροτών της το 1713.

Η ορχήστρα αποτελείται από 20 μέλη. Ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 20. Μοιράζονται την ίδια αγάπη και επιθυμία έκφρασης μέσα από τη τζαζ μουσική, χαρακτηριστικό που είναι φανερό σε όποιον παρακολουθήσει παραστάσεις τους.

Η αρχήστρα λειτουργεί για μικρό διάστημα.. Παρ’όλα αυτά παρουσίασε ένα ρεπερτόριό που περιλαμβάνει περίπου 40 έργα Τζαζ, μπλουζ, φανκ και ποπ. Έχει πραγματοποιήσει αρκετές εμφανίσεις στη Σλοβενία αλλά και στο εξωτερικό. Όπως στη 10η Διεθνή συνάντηση εκτελεστών σαξοφώνου στη Nova Gorica, και στο φεστιβάλ της Capella στην Ισπανία το 2006.