Φιλαρμονική Ορχήστρα Καλού Αγρού Δράμας

Φιλαρμονική Ορχήστρα Καλού Αγρού Δράμας
Φιλαρμονική Ορχήστρα Καλού Αγρού Δράμας
Η φιλαρμονική Καλού Αγρού Δράμας ιδρύθηκε το 1979 με την μορφή συλλόγου με την επωνυμία «Μουσικοδραματικός Σύλλογος Απόλλων Καλού Αγρού».

Το 2001 δημιουργείται νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία φιλαρμονική Καλού Αγρού δήμου Δράμας. Η ορχήστρα εκτός από τοπικές, εθνικές και θρησκευτικές εορτές, έχει συμμετάσχει σε αξιόλογες εκδηλώσεις:

  • δύο φορές στο Πανελλήνιο και διεθνές Φεστιβάλ φιλαρμονικών και χορωδιών στην αίθουσα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,
  • συμμετείχε σε Φεστιβάλ στην Χαλκιδική, στα Ελευθέρια της Δράμας, στις παράλληλες εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, στις εκδηλώσεις της Ονειρούπολης και στα Αλιστράτεια.

Επίσης έχει εμφανιστεί:

  • στην αρχαία πόλη των Φιλίππων,
  • στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις Δήμου Λήμνου και
  • φυσικά η κορυφαία στιγμή για την μπάντα ήταν τον Σεπτέμβριο του 2013 όπου μετά από πρόσκληση της αυτοδιοίκησης Ελλήνων Ουγγαρίας έδωσε συναυλία στο Ελληνικό χωριό Μπελλογιαννης, και στα ανάκτορα του schonbrunn στη Βιέννη κ.α.

Το 2013, 2014, και το 2015 η Φιλαρμονική Καλού Αγρού, σε συνεργασία με τον μουσικοδραματικο σύλλογο «ΑΠΟΛΛΩΝ» Καλού Αγρού , καθιέρωσαν ένα καινούργιο θεσμό στα καλλιτεχνικά δρώμενα της Δράμας με την ονομασία ¨φεστιβάλ φιλαρμονικών Δράμας¨. Ένας θεσμός που γνώρισε μεγάλη επιτυχία από τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής.

Σήμερα η Φιλαρμονική Καλού Αγρού η οποία ενώθηκε με τον πολιτιστικό οργανισμό – φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Δράμας αριθμεί 57 μουσικούς που συμμετέχουν στην ορχήστρα και 22 παιδιά τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της εκμάθησης κάποιου οργάνου. Είναι ίσως το μεγαλύτερο κύτταρο πολιτισμού της περιοχής.

Από το 1999 ο καθηγητής μουσικής και αρχιμουσικός κ. Χρήστος Σαρηγιάννης.