Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας “Ο Καποδίστριας”

Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας “Ο Καποδίστριας”
Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας "Ο Καποδίστριας"
Η Φιλαρμονική Ένωση Κέρκυρας “Ο Καποδίστριας” ιδρύθηκε το 1980 και είναι ένα από τα κύρια και μεγαλύτερα πολιτιστικά σωματεία της Κέρκυρας όπου διδάσκεται η θεία τέχνη της μουσικής και έχει σκοπό τη διατήρηση, βελτίωση και διάδοση των πολιτιστικών στοιχείων του τόπου, τόσο μέσα όσο και έξω από το νησί.

Το κύριο σώμα της Φιλαρμονικής (μπάντα) αποτελείται από 150 περίπου μουσικούς. Επίσης λειτουργούν τα εξής μουσικά τμήματα: Μπαντίνα, Ορχήστρα ελαφράς και ποικίλης μουσικής και η μπάντα επίδειξης η οποία εμφανίζεται πολλές φορές και με τις Μαζορέτες από το Κερκυραΐκό Εργαστήρι Χορού.

Η Ορχήστρα πραγματοποιεί το λιγότερο 6 – 7 συναυλίες το χρόνο με έργα κλασικής μουσικής και αποσπάσματα από όπερες και οπερέτες. Έχει δώσει παραστάσεις στην Αθήνα, στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη. Επίσης, κατά καιρούς, έλαβε μέρος σε διάφορα Φεστιβάλ των Ιονίων Νήσων, Λευκάδας, Ιθάκης και Κεφαλονιάς. Το 1993 έλαβε μέρος στο Φεστιβάλ που διοργάνωσε ο Δήμος Ρόδου. Από το 1992 έως το 1996 λαμβάνει μέρος στις εκδηλώσεις της Ηρωικής Εξόδου που διοργανώνει ο Δήμος Μεσολογγίου. Το 1996 έδωσε παραστάσεις στην Τρίπολη και στο Καρπενήσι. Τον Αύγουστο του 1997 έλαβε μέρος στην εκδήλωση για τον τερματισμό του Μαραθωνίου δρόμου, καθώς και στην τελετή λήξης του 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου “Αθήνα ’97”. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή Φεστιβάλ το 1991 στη Γαλλία και το 1992 στην Ιταλία.

Από το 1996 την ορχήστρα διευθύνει ο Αρχιμουσικός Μιχάλης Μιχαλόπουλος.