Ορχήστρα Πνευστών Πανεπιστημίου (AGH-UST) Κρακοβίας, Πολωνία

Ορχήστρα Πνευστών Πανεπιστημίου (AGH-UST) Κρακοβίας, Πολωνία
Ορχήστρα Πνευστών Πανεπιστημίου (AGH-UST) Κρακοβίας, Πολωνία
Η Ορχήστρα Πνευστών του Πανεπιστημίου AGH-UST, αποτελείται από 45 σπουδαστές.

Η Ορχήστρα Πνευστών Πανεπιστημίου (AGH-UST) Κρακοβίας δημιουργήθηκε για να προσφέρει στα μέλη της την καλλιέργεια μέσα από τη μουσική και τη συμμετοχή σε ορχήστρα. Αλλά και να λαμπρύνει τις εκδηλώσεις του πανεπιστημίου.

Η προσπάθεια των μελών της, αφιερώνοντας πολλές ώρες πέρα από το ακαδημαϊκό τους πρόγραμμα, εξασφάλισαν την επίτευξη των παραπάνω στόχων. Αλλά και οδήγησε στην αναγνώριση του σημαντικού της έργου. Όπως και στην αποδοχή και υποστήριξη όχι μόνο της πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας.

Συμμετέχει στηρίζοντας σημαντικές θεσμικές εκδηλώσεις όχι μόνον του πανεπιστημίου. Όπως τελετή έναρξης ακαδημαϊκής χρονιάς, χριστουγεννιάτικη συναυλία, σπουδαστική παρέλαση, φοιτητικά φεστιβάλ και μουσικές λέσχες. Αλλά και γενικότερα της ευρύτερης περιοχής της Κρακοβίας όπως είναι οι γιορτές “Baborka” των εργαζομένων στα μεταλλεία, των εργαζομένων στη βιομηχανία ατσαλιού κ.ά.

Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται γνωστά κομμάτια τζαζ, σουίνγκ, λάτιν και ποπ μουσικής.

Οι επιτυχημένες εμφανίσεις της, της εξασφάλισαν διακρίσεις σε διάφορα φεστιβάλ για ορχήστρες πνευστών στην Πολωνία και στο εξωτερικό.

Την Ορχήστρα διευθύνει ο Μαέστρος Κάρολ Πίκα.