Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Ωδείου Κιριάτ Μότζκιν, Ισραήλ

Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Ωδείου Κιριάτ Μότζκιν, Ισραήλ

Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Ωδείου Κιριάτ Μότζκιν, Ισραήλ

Η πόλη Κιριάτ Μότζκιν βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του Ισραήλ, όχι μακρυά από το λιμάνι της Χάιφα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ. Ιδρύθηκε το 1934 και σήμερα ο πληθυσμός της αριθμεί σχεδόν 50000 άτομα.

Το Ωδείο Κιριάτ Μότζκιν, το οποίο ιδρύθηκε το1960, με την υποστήριξη του δήμου της πόλης είναι ένα από τα πιο δραστήρια ωδεία στο Ισραήλ, έχοντας περισσότερα από 600 αγόρια, κορίτσια και ενήλικες που μαθαίνουν και παίζουν σε όλες τις πτέρυγες του μουσικού φάσματος.

Η ορχήστρα Wins του Ωδείου είναι μία από τις παλαιότερες στο Ισραήλ και κατά τη διάρκεια των ετών λειτουργίας της, έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες μουσικούς που παίζουν πολλά είδη οργάνων. Σήμερα, η ορχήστρα αριθμεί περίπου 30 μουσικούς, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 14-18 ετών.

Το ρεπερτόριο της Ορχήστρας περιλαμβάνει κομμάτια γραμμένα από διαφορετικούς συνθέτες, από την περίοδο του μπαρόκ μέχρι τη σημερινή μουσική. Η ορχήστρα παίζει επίσης σύγχρονη μουσική και ισραηλινή λαϊκή μουσική.

Κατά τη διάρκεια κάθε έτους, η Ορχήστρα είναι υπερήφανη που εκπροσωπεί την πόλη και τους κατοίκους της σε διάφορες τελετές και συνέδρια, που πραγματοποιούνται από την πόλη Κιριάτ Μότζκιν, από την πόλη της Χάιφα, το Υπουργείο Παιδείας, σε τηλεοπτικές εκπομπές κ.λπ.

Εξίσου σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι η Ορχήστρα είχε ήδη συμμετάσχει στο θερινό Φεστιβάλ “Mid Europe” που πραγματοποιήθηκε στο Schladming της Αυστρίας.

Το 2018, ο κ. Τζέφρι Α. Χάουαρντ διορίστηκε Αρχιμουσικός της Ορχήστρας.