Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λαγκαδά Ορφέας

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λαγκαδά Ορφέας

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Λαγκάδα Ορφέας

Η Φιλαρµονική Ορχήστρα δήµου Λαγκαδά «ΟΡΦΕΑΣ» είναι από τις πιο παλιές φιλαρµονικές στο χώρο της Μακεδονίας. Η ίδρυση της χρονολογείται το 1936.

Από τότε και για αρκετές δεκαετίες αποτελούσε µια µπάντα που συµµετείχε σε λιτανείες εικόνων, παρελάσεις εθνικών εορτών, τοπικές γιορτές και εκδηλώσεις στην περιοχή του Λαγκαδά αλλά και στον ευρύτερο χώρο της Βόρειας Ελλάδας.

Τα τελευταία χρονιά το ρεπερτόριο της εµπλουτίστηκε µε κλασικά, ροκ, τζαζ, λάτιν αλλά και κινηµατογραφικά µουσικά θέµατα.

Έχει δώσει συναυλίες στα πλαίσια του Διεθνούς Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών του Δήµου Δέλτα, σε Φεστιβάλ του Δήµου Κω, Δήµου Χαλκίδας, Δήµου Βριλησσίων Δηµου Καλαµαριας και σε διάφορες άλλες µουσικές εκδηλώσεις πανελλαδικά.

Η δικαίωση των προσπαθειών και η πανελλαδική αναγνώριση ήρθαν όταν η φιλαρµονική προσκλήθηκε από τον Οργανισµό Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για να λάβει µέρος στο «Φεστιβάλ Χάλκινων Πνευστών», για το οποίο επιλέχθηκαν µονό έξι ορχήστρες από όλη την Ελλάδα. Το γεγονός αποτέλεσε κορυφαία τιµή τόσο για την ορχήστρα όσο και για τον δήµο Λαγκάδα.

Η ορχήστρα αριθµεί 45 µέλη. Από το 2000 την ορχήστρα διευθύνει ο αρχιµουσικός Γιάννης Ζωγραφίδης.