Ορχήστρα Magic Brass Δήμου Λαμίας

Ορχήστρα Magic Brass Δήμου Λαμίας

Magic Brass Orchestra Δήμου Λαμίας

H Δηµοτική Φιλαρµονική Λαµίας αποτελεί µια από τις παλαιότερα ιδρυθείσες Φιλαρµονικές της Ελλάδας (1896) και έναν από τους σπουδαιότερους πολιτιστικούς φορείς της πόλης αλλά και της χώρας µας. Από την ίδρυσή της έως σήµερα έχει να επιδείξει ένα σηµαντικό και ποικίλο έργο στον τοµέα του πολιτισµού. Προσφέρει τις υπηρεσίες της σε διάφορες θρησκευτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Συµµετέχει σε εθνικές εορτές. Πραγματοποιεί διακεκριµένες εµφανίσεις, όπως συναυλίες και παρελάσεις σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Διαρκής στόχος της είναι η διατήρηση, η βελτίωση και η διάδοση της µουσικής κληρονοµιάς µας, και κυρίως η προσφορά δωρεάν µουσικής παιδείας.

Magic Brass Orchestra: Πρόκειται για το πιο δηµοφιλές σχήµα της Δηµοτικής Φιλαρµονικής Λαµίας. Είναι γνωστό µέχρι πρόσφατα µε την ονοµασία «Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής». Συγκροτήθηκε το 1989. Γνώρισε µεγάλη άνθηση όλα τα τελευταία χρόνια. Κατέκτησε µοναδικές πρωτιές για το υψηλό επίπεδο µουσικής κατάρτισης της και το µουσικό θέαµα που έχει προσφέρει. Τώρα διανύει την πιο δηµιουργική περίοδο ανανέωσης και ανασύνθεσής της. H ανανέωση αυτή προέκυψε ως εσωτερική ανάγκη. Αλλά κυρίως ενισχύθηκε από την απροκάλυπτη αντιγραφή που έχει δεχτεί τον τελευταίο καιρό σε ένα ευρύ φάσµα στοιχείων που πρώτη υιοθέτησε και αφορούν τον τρόπο παρουσίασης του προγράµµατός της (ως µουσικό θέαµα), το ιστορικό της, µέχρι και την ονοµασία της. Για τον λόγο αυτό η ορχήστρα έχει µετονοµαστεί σε «Magic Brass Orchestra» και πραγµατοποιεί πλέον τις εµφανίσεις της µε την ονοµασία αυτή.

Από το 1989 και µέχρι τα µέσα του 2006,η ορχήστρα έχει καταγράψει στο ενεργητικό της συναυλίες σε Ελλάδα-Ευρώπη και Η.Π.Α., ποικίλες εµφανίσεις σε ελληνικούς και ξένους τηλεοπτικούς σταθµούς και έχει αναλάβει την ελληνική εκπροσώπηση σε σηµαντικά διεθνή Φεστιβάλ ανά τον κόσµο. Έχει αναγνωριστεί, διακριθεί και καθιερωθεί ως πρωτοπόρος στην παρουσίαση µοναδικά ενορχηστρωµένων και εµπλουτισµένων µε show-ideas µουσικών εκτελέσεων.

Την ορχήστρα διευθύνει ο µαέστρος Δηµήτριος Μαντάς.