Ορχήστρα Πνευστών Νέων του σχολείου της πόλης Μάκο, Ουγγαρία

Ορχήστρα Πνευστών Νέων του σχολείου της πόλης Μάκο, Ουγγαρία
Ορχήστρα Πνευστών Νέων του σχολείου της πόλης Μάκο, Ουγγαρία
Η 80μελής Νεανική Μπάντα Χάλκινων Πνευστών του (Iδιωτικού) Καλλιτεχνικού Σχολείου της Ουγγρικής πόλης Makό, ιδρύθηκε το 1944.

Η Ορχήστρα Πνευστών Νέων του σχολείου της πόλης Μάκο αποτελείται από νυν και πρώην μαθητές του. Διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο στη μουσική ζωή του τόπου. Πλαισιώνοντας μουσικά μια πλειάδα εκδηλώσεων. Συμμετέχοντας σε φεστιβάλ φιλαρμονικών (Százhalombatta, Csongrád, Kistelek and Szentes) τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Οι εκδηλώσεις της ορχήστρας κατά τη διάρκεια των 10 τελευταίων ετών, συνετέλεσαν στην «άνθηση» των αδελφοποιήσεων του δήμου!

Οι κορυφαίες από τις εμφανίσεις της ήταν οι συμμετοχές της σε διεθνή φεστιβάλ στην Ιταλία, Ισπανία, Κροατία, Ρουμανία. Καθώς και Ισραήλ, Πολωνία, Ελβετία, πρ. Γιουγκοσλαβία, στο 7ο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Νέων 2002 όπως και η συναυλία της το 1996 στη «Μουσική Ακαδημία» της Βουδαπέστης με μαέστρο τον Φράνκ Μπατίστι.

H ορχήστρα έχει καθιερώσει επίσης σημαντικά μουσικά «δρώμενα» στην πόλη της. Την Πρωτοχρονιάτικη συναυλία (την οποία παρακολουθούν 2.000 θεατές κάθε φορά). Η “Διεθνής Συνάντηση Ορχηστρών Χαλκίνων Πνευστών” (στην οποία κάθε Αύγουστο συμμετέχουν πολυάριθμες ορχήστρες και 400 περίπου μουσικοί απ’ όλη την Ευρώπη) καθώς και διεθνή Σεμινάρια και Συμπόσια Αρχιμουσικών Φιλαρμονικών.