Μεγάλη Ορχήστρα (Μπιγκ Μπαντ) του Μουσικού Σχολείου “Νύκοβινγκ Φάλστερ”, Δανία

Μεγάλη Ορχήστρα (Μπιγκ Μπαντ) του Μουσικού Σχολείου “Νύκοβινγκ Φάλστερ”, Δανία

Μεγάλη Ορχήστρα (Μπιγκ Μπαντ) του Μουσικού Σχολείου "Νύκοβινγκ Φάλστερ", Δανία

Η ορχήστρα (Μπιγκ Μπαντ) του Μουσικού Σχολείου “Νύκοβινγκ Φάλστερ” δημιουργήθηκε εδώ και 20 χρόνια. Το Μουσικό Σχολείο ήταν ακόμη νέο, όταν “ξεπήδησε” η ιδέα για τη δημιουργία της συγκεκριμένης ορχήστρας. Η πόλη χρειαζόταν μία ορχήστρα επιπέδου για να μπορεί να εμπνεύσει και να προκαλέσει το ενδιαφέρον των νέων για το νεοιδρυθέν Μουσικό Σχολείο.

Αρχικά, το σχήμα αποτελούνταν από έξι έως επτά πνευστά, μπάσσο, κιθάρα, πλήκτρα και ντραμς. Ο στόχος βέβαια ήταν η δημιουργία μιας μεγάλης, πλήρους ορχήστρας. Αυτό επετεύχθει μετά από μερικά χρόνια, κυρίως χάρη στην έγκαιρη δημιουργία φυτωρίων σε κλιμακωτά επίπεδα για τους νεώτερους μαθητές. Όλα αυτά τα χρόνια η ορχήστρα αναδεικνύει το Μουσικό Σχολείο “Νύκοβινγκ Φάλστερ” με τον καλύτερο τρόπο. Μέσα από την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της, τα διάφορα σεμινάρια, τις συναντήσεις ορχηστρών, τις εμφανίσεις της στην Κοπεγχάγη, τις μετακλήσεις ξένων ορχηστρών και διάσημων καλλιτεχνών της τζαζ.

Η πορεία κρατήθηκε και ο στόχος έχει επιτευχθεί, ούτως ώστε η ορχήστρα ν’ αποτελεί ένα πόλο έλξης για τους νεαρούς ταλαντούχους μουσικούς, πολλοί από τους οποίους σήμερα είναι καταξιωμένοι μουσικοί εκτελεστές και καθηγητές.

Την ορχήστρα διευθύνει ο Χένινγκ Σώντερμπεργκ.