Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής Δήμου Παραλιμνίου, Κύπρος

Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής Δήμου Παραλιμνίου, Κύπρος
Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής Δήμου Παραλιμνίου, Κύπρος
Ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1998 με απόφαση του Δημάρχου Παραλιμνίου κυρίου Νίκου Βλίτη με σκοπό να λαμβάνει μέρος σε όλες τις μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις του τόπου.

Το κύριο σώμα της ορχήστρας είναι 50 μέλη. Η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής Δήμου Παραλιμνίου πλαισιώνεται με τραγουδιστές ανάλογα με τις ανάγκες των έργων που ερμηνεύονται. Το ρεπερτόριό της καλύπτει κάθε εποχή και στυλ. Η πρώτη της επίσημη εμφάνιση πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 1999 στο Παραλίμνι. Έλαβε μέρος στα εγκαίνια της έκθεσης Eurocity 2000 στη Λευκωσία, παρουσίασε δύο τηλεοπτικά προγράμματα στο κρατικό κανάλι και έκανε ηχογράφηση τραγουδιών σε στούντιο.

Η πρώτη της εμφάνιση στο εξωτερικό πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2001 στην Τρίπολη αφού έλαβε μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της απελευθέρωσής της. Παρουσίασε δίωρη συναυλία με πρόγραμμα κλασικό, ελαφρό και λαϊκό. Τον Ιούλιο του 2002 πήρε μέρος στην “Πανκύπρια Συνάντηση Φιλαρμονικών” που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό. Η Ορχήστρα πραγματοποιεί ετησίως 30 περίπου εμφανίσεις.

Από την ίδρυσή της την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Γιάννης Μπράβος.