Μπαντίνα Δημοτικής Μουσικής Πατρών

Μπαντίνα Δημοτικής Μουσικής Πατρών

Μπαντίνα Δημοτικής Μουσικής Πατρών

Η ίδρυση της Μπαντίνας Δημοτικής Μουσικής Πατρών ταυτίζεται με τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του ιδρύματος. Η διαχρονική παρουσία της υπήρξε έντονη τόσο στην τοπική κοινωνία της Πάτρας όσο και σε ευρύτερα πλαίσια. Από την Μπαντίνα και μετέπειτα την Μπάντα αναδείχθηκαν σπουδαίοι μουσικοί που διέπρεψαν και διαπρέπουν σήμερα σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Τα παιδιά στην Μπαντίνα συμμετέχουν αφιλοκερδώς. Προσφέρουν τις μουσικές τους γνώσεις συνδυασμένες με την απαραίτητη τεχνική, σε κάθε περίπτωση εμφανίσεως του συνόλου ή υποσυνόλου. Ο Δήμος Πατρέων αλλά και οι πολίτες της Πάτρας περιβάλλουν με ιδιαίτερη αγάπη το νεανικό αυτό μουσικό σχήμα. Το οποίο με τη σειρά του ανταποκρίνεται σε κάθε πρόσκληση, εκδήλωση και οργάνωση.

Με μια σειρά σημαντικών συναυλιών, συμμετοχών σε τηλεοπτικές εκπομπές, μουσικών χάπενιγκ και διαρκούς δραστηριότητας με πρωτότυπες οργανώσεις, έχει κατακτήσει ρεκόρ συμμετοχών και κυρίως έχει αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές και την εκτίμηση του κοινού που την έχει απολαύσει.

Τα τελευταία χρόνια, με την διδασκαλία και διεύθυνση του Αρχιμουσικού της Ανδρέα Γιαννόπουλου, η Μπαντίνα έχει αναδειχθεί ως απαραίτητη πρόταση, όλο το χρόνο, σε κάθε πολιτιστική, καλλιτεχνική, εθνική, θρησκευτική εκδήλωση της περιοχής.