Ορχήστρα Νέων Σίνδου

Ορχήστρα Νέων Σίνδου

Ορχήστρα Νέων Σίνδου

sindos_logo_homeΙδρύθηκε το 1984 ως φιλαρμονική Σίνδου και δάσκαλος της ήταν ο Γεώργιος Αβράμογλου. Το 1993 μετονομάστηκε σε Ορχήστρα Νέων Σίνδου. Σήμερα αποτελεί τμήμα του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης, συμπληρώνοντας τις πολλές και ποικίλες δραστηριότητές του.

Στη μέχρι σήμερα διαδρομή της έχει δώσει συναυλίες στα πλαίσια μεγάλων θεσμών και συμμετέχει ενεργά σε όλες τις μουσικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε τοπικό και ευρύτερο πεδίο .

Η ορχήστρα αποτελείται από σαρανταπέντε μέλη. Το ρεπερτόριο της καλύπτει όλες τις μουσικές τάσεις (Συμφωνική μουσική, σύγχρονες συνθέσεις, μουσική κινηματογράφου, Ελληνική μουσική, Swing, Jazz, Pop & Rock).

Έχει δώσει παραστάσεις στα πλαίσια του προγράμματος Youth for Europe στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας. Έχει λάβει μέρος στο φεστιβάλ Βέλιγκραντ της Βουλγαρίας. Συμμετείχε στις Διεθνείς Εκδηλώσεις της Μελβούρνης Αυστραλίας, με την ονομασία «Melbourne International Youth Festival Music and Dance 1997». Τον Ιούλιο του 98 έδωσε συναυλίες στο ετήσιο φεστιβάλ της Λευκάδας και την ίδια χρονιά διοργάνωσε τη Διεθνή Συνάντηση Νεανικών Ορχηστρών (Marching and Concert Band Festival). Το καλοκαίρι του 99 έδωσε παραστάσεις σε πόλεις της Ουγγαρίας.

Το Σεπτέμβριο του 2002 συμμετείχε σε διεθνές διαγωνισμό στο PIEVE DI BONO της Ιταλίας και τον Ιούλιο του 2004 έλαβε μέρος σε διεθνές Φεστιβάλ στο CHEB της Τσεχίας. Το Μάρτιο του 2005 συμμετείχε στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ στο Παραλίμνι της Κύπρου, ενώ τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς στο Spira Festival που έγινε στο Θέατρο Δάσους στη Θεσσαλονίκη. Τον Ιούλιο του 2006 συμμετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Diffwinds στο Λουξεμβούργο όπου κέρδισε το 1ο βραβείο και τον Ιούλιο του 2007 στο Φεστιβάλ Σουκοβόλα της Πολωνίας. Τον Οκτώβριο του 2008 κέρδισε 3 χρυσά μετάλλια στο Διεθνές Φεστιβάλ MOR της Ουγγαρίας. Από το 2009 έως το 2012 συμμετείχε ανελλιπώς στο Ζύθος Φεστιβάλ στη πόλη της Θεσσαλονίκης . To 2012 και 2013 έδωσε παραστάσεις στο Mediterranean Cosmos.

Το Καλοκαίρι του 2016 συµµετείχε στο Portaras Wind Band Festival στην Κύπρο και το Νοέµβριο συµµετείχε σε εκποµπή του τηλεοπτικού σταθµού ALPHA.

Τον Ιούλιο του 2018 συμμετείχε σε διεθνές φεστιβάλ στην πόλη Cinsternino της Νότιας Ιταλίας.

Από το 1993 την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Μιλτιάδης Πολυχρονίδης.

Facebook