Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Ούπερ Ρίνε, Γερμανία

Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Ούπερ Ρίνε, Γερμανία
Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Ούπερ Ρίνε, Γερμανία
Η Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Ούπερ Ρίνε ιδρύθηκε το 1986 και αποτελείται από 60 μουσικούς ηλικίας 14–25 ετών (μέσος όρος ηλικίας 18).

Αντλεί τα μέλη της από τις 120 Κοινοτικές Ορχήστρες της Ένωσης Ορχήστρας Πνευστών Ούπερ Ρίνε που καλύπτει την περιοχή Waldshut–Tiengen στη Νότια Γερμανία.

Ο μουσικός διευθυντής Τζούλιαν Γκίμπονς διευθύνει την ορχήστρα πνευστών από το 1996.

Η συμφωνική ορχήστρα πνευστών προσφέρει στους νέους μουσικούς της περιοχής την ευκαιρία να παράγουν πολύ υψηλού επιπέδου μουσική.

Το ρεπερτόριό της καλύπτει ευρύ φάσμα θεματολογίας, από απαιτητικά συμφωνικά έργα έως έργα σύγχρονης μουσικής, σάουντρακ ταινιών, ελαφρύτερα μουσικά είδη και τζαζ συνθέσεις.

Η συμφωνική ορχήστρα πνευστών προετοιμάζεται για τις συναυλίες και τις περιοδείες της με ολοκληρωμένες και τμηματικές πρόβες μία ή δύο φορές τον μήνα και συμπληρωματικές συναντήσεις για αρκετές πρόβες τα σαββατοκύριακα ή κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Η Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Ούπερ Ρίνε συμμετέχει τακτικά και κερδίζει σε διαγωνισμούς για ορχήστρες πνευστών τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρύτερο επίπεδο.

Στις σημαντικότερες στιγμές του προγράμματός της συγκαταλέγονται ετήσιες συναυλίες κάθε φθινόπωρο καθώς και πολυάριθμες περιοδείες που έχει ήδη πραγματοποιήσει η ορχήστρα.

Η Ορχήστρα έδωσε συναυλίες και συμμετείχε σε φεστιβάλ σε Αγγλία (1997), Σουηδία (1999), Πορτογαλία (2001), Λευκορωσία (2003), Ουαλία/Αγγλία (2005), Καναδά/ΗΠΑ (2007), Νορβηγία (2009), Ιρλανδία/Αγγλία (2012), Μάλτα (2014) και Ισλανδία (2016).

Διευθυντής της ορχήστρας είναι ο Τζούλιαν Γκίμπονς.