Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βέροιας

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βέροιας

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βέροιας

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βέροιας ιδρύθηκε το 1955. Το 1989 εντάσσεται στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού. Από τότε και μέχρι σήμερα, συμμετέχει σε πολλές δραστηριότητες τόσο της πόλης όσα και της ευρύτερης περιφέρειας.

Από το Δεκέμβριο του 1999 και κάθε χρόνο, πραγματοποιεί, στα πλαίσια των Χριστου¬γέννων, υπαίθριες παραστάσεις στην πόλη της Βέροιας. Στην κεντρική εκδήλωση για τον εορτασμό της Χιλιετίας ήταν από τους κύριους συντελεστές.

Τον Ιούνιο του 1995 συμμετείχε στην 3η Συνάντηση Φιλαρμονικών του Δήμου Συκεών Θεσσαλονίκης. Τον Ιανουάριο του 2000 συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στο Δήμο Πυλαίας αποσπώντας άριστες κριτικές και τιμητική διάκριση. Από το 2001 και κάθε χρονιά λαμβάνει μέρος στη Διεθνή Συνάντηση Νεανικών Ορχηστρών στο Δήμο Εχεδώρου και το Σεπτέμβριο του 2001 στο 1ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στη Θέρμη Θεσσαλονίκης. Το Μάιο 2002 έδωσε συναυλία στην Πανελλήνια Συνάντηση Φιλαρμονικών στο Α.Π.Θ και στο 2ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς συμμετείχε στη θεατρική παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας στο έργο “Αχαρνές” του Αριστοφάνη, με παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Μελίνα Μερκούρη στη Βέροια και δύο παραστάσεις στο Ηρώδειο. Το Σεπτέμβριο του 2002 έλαβε μέρος στη 2η Συνάντηση Φιλαρμονικών του Δήμου Πολύχνης Θεσσαλονίκης. Τον Μάιο του 2000, 2002 και 2003 έδωσε συναυλίες στην τελετή βράβευσης του 1ου, 2ου και 3ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου «Προμηθέας» στη Βέροια. Το Δεκέμβριο του 2005 γιόρτασε το 50 Χρόνια από την ίδρυσή της δίνοντας μία μεγάλη συναυλία στο Χώρο Τεχνών Βέροιας.

Μαέστρος της Φιλαρμονικής είναι ο κύριος Βιγκάτο Αντώνης.