Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Βίβατ, Πολωνία

Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Βίβατ, Πολωνία

Νεανική Ορχήστρα Πνευστών Βίβατ, ΠΟΛΩΝΙΑ

Η Vivat orchestra! είναι ένα μουσικό σύνολο με παράδοση και ιστορία που ξεκινά το 1928. Σήμα κατατεθέν του είναι η φρεσκάδα και ο ενθουσιασμός των νέων ανθρώπων που το απαρτίζουν.

Σήμερα, η μπάντα αριθμεί 60 μέλη, μουσικούς και χορευτές, ο μέσος όρος ηλικίας των οποίων δεν ξεπερνά τα δεκαέξι.

Η ορχήστρα έχει εντάξει στο ρεπερτόριό της ποικίλα μουσικά στυλ. Πραγματοποιεί συναυλίες τόσο στην Πολωνία όσο και στο εξωτερικό. Συμμετέχει σε διεθνή φεστιβάλ χάλκινων σε χώρες όπως:

  • η Δανία,
  • η Γερμανία,
  • η Σουηδία,
  • η Ιταλία και
  • η Λιθουανία
  • και σε συναυλίες και παρελάσεις σε πόλεις της Γαλλίας, της Ρωσίας, της Βουλγαρίας και αλλού.

Βήμα όπου οι μουσικοί μας και η χορευτική ομάδα έχουν τη δυνατότητα να ξετυλίξουν τις μουσικές και χορευτικές τους δεξιότητες αποτελούν οι εορταστικές παρελάσεις, οι οποίες τυγχάνουν πάντα θερμής υποδοχής από το κοινό στις διάφορες χώρες.

Αυτό που κάνει την ορχήστρα να ξεχωρίζει, πέρα από τον νεανικό ενθουσιασμό και το ελκυστικό ρεπερτόριο, είναι τα υπέροχα κοστούμια με αναφορές στην ιστορία της Πολωνίας και στην παράδοση της πολωνικής αριστοκρατίας.

Ο άψογος ήχος, το ενδιαφέρον πρόγραμμα και οι υψηλού επιπέδου μουσικές δεξιότητες της μπάντας προσφέρουν στο κοινό μια αξέχαστη καλλιτεχνική εμπειρία.

Την ορχήστρα συνοδεύει στις εμφανίσεις η χορευτική ομάδα, με περιβολή που αρμόζει στο ύφος των χορών που παρουσιάζονται κάθε φορά, όπως καν-καν, τσιγγάνικος, πολωνέζα, κοπακαμπάνα. Τα πιο χαρακτηριστικά ενδυματολογικά στοιχεία της ομάδας είναι τα παραδοσιακά πολωνικά κοστούμια και τα σπαθιά των ιπποτών.

Την ορχήστρα διευθύνει ο μαέστρος Ρόμπερτ Μόρκις.

www.vivat-orkiestra.pl