Ορχήστρα Πνευστών Βρέσνια, Πολωνία

Ορχήστρα Πνευστών Βρέσνια, Πολωνία

Ορχήστρα Πνευστών Βρέσνια, Πολωνία

Η Ορχήστρα Πνευστών Βρέσνια, τέθηκε σε λειτουργία το 1996 στην Βρέσνια, στη δυτική Πολωνία και έχει περίπου 60 μέλη. Αν και η ορχήστρα είναι μια νέα μπάντα, έχει βραβευτεί με σημαντικά βραβεία και στην Πολωνία και σε διαγωνισμούς του εξωτερικού. Τα πιο σημαντικά βραβεία περιλαμβάνουν:

  • Χάλκινο μετάλλιο στην 2η κατηγορία του 4ου Διεθνούς Διαγωνισμού για Ορχήστρες πνευστών στην Velenje (Σλοβανία), 2010.
  • Χρυσό μετάλλιο Marching Band, ενώ ασημένια μετάλλια σε Marching Band και Concert Performance στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Rastede (Γερμανία), 2007.
  • 2ο βραβείο στην 3η κατηγορία στον Διεθνές διαγωνισμό φιλαρμονικών ορχηστρών Flicorno d’Oro στη Riva del Garda (Ιταλία), 2005

Η μπάντα πραγματοποιεί δεκάδες συναυλίες κάθε χρόνο, παρουσιάζοντας πολύ πλούσιο και ελκυστικό ρεπερτόριο, το οποίο αποτελείται από τις μεγαλύτερες επιτυχίες από διάσημους μουσικούς όπως ο Λούης Άρμστρονγκ, ο Φρανκ Σινάτρα και ο Στήβι Γουόντερ, καθώς και τζαζ και κλασική μουσική. Όλες οι συνθέσεις είναι εντυπωσιακά διασκευασμένες.

Η μπάντα πραγματοποιεί επίσης σχηματισμούς παρέλασης και συνεργάζεται με ομάδες χορού και μαζορέτες που την συνοδεύουν κατά τη διάρκεια των συναυλιών. Η μπάντα έχει ηχογραφήσει 5 άλμπουμ.

Την ορχήστρα διευθύνει ο Γιάτσεκ Ρηπτσίνσκι.