Ορχήστρα Πανεπιστηµίου Βιοεπιστηµών Βαρσοβίας, Πολωνία

Ορχήστρα Πανεπιστηµίου Βιοεπιστηµών Βαρσοβίας, Πολωνία
Ορχήστρα Πανεπιστηµίου Βιοεπιστηµών Βαρσοβίας, Πολωνία
Η Ορχήστρα του Πανεπιστηµίου Βιοεπιστηµών της Βαρσοβίας ιδρύθηκε το Νοέµβριο του 2007 από φοιτητές του τµήµατος Βιοεπιστηµών του Πανεπιστηµίου της Βαρσοβίας.

Η πρώτη τους συναυλία έγινε τον Μάιο του 2008 κατά τους εορτασµούς του ετήσιου πανεπιστηµιακού πικνίκ «Dni SGGW».

Η Ορχήστρα είναι το πρώτο ερασιτεχνικό ακαδηµαϊκόσυγκρότηµα στην Βαρσοβία και το τρίτο στην Πολωνία. Απαρτίζεται από φοιτητές, απόφοιτους και καθηγητές του τµήµατοςΒιοεπιστηµών του Πανεπιστηµίου της Βαρσοβίας και άλλων πανεπιστηµίων της Βαρσοβίας. Η Ορχήστρα αποτελείται κυρίως από πνευστά όργανα που συνοδεύονται από µπάσο και ηλεκτρική κιθάρα, κρουστά και πλήκτρα.

Το ρεπερτόριο της Ορχήστρας περιλαµβάνει πολλά δηµοφιλή σύγχρονα τραγούδια, κλασικά κοµµάτια τζαζ και σουίνγκ αλλά και έργα κλασικής µουσικής. Κάθε κονσέρτο προσφέρει ένα µοναδικόθέαµα που διανθίζεται από παραστάσεις τραγουδιού και χορού.

Η Ορχήστρα πλαισιώνει µε τα κονσέρτα της σηµαντικέςακαδηµαϊκές τελετές του τµήµατοςΒιοεπιστηµών του Πανεπιστηµίου της Βαρσοβίας, όπως τον Χορό του Πρύτανη, τις Συναντήσεις των παλιών φοιτητών, το Κονσέρτο της Πρωτοχρονιάς, συµµετέχοντας παράλληλα σε πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις εκτός Πανεπιστηµίου. Το 2012 η Ορχήστρα συµµετείχε στο Διεθνές Φεστιβάλ Χάλκινων Πνευστών «Χρυσή Τροµπέτα».

Το 2013 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον 16ο Διαγωνισµό Ορχηστρών Χάλκινων Πνευστών Μαζοβιέτσκι στο Ούρσους”. Το 2015 συµµετείχε στην Σουκοβόλα στο 13ο «Europarada» Ορχηστρών Χάλκινων Πνευστών. Η Ορχήστρα έχει πραγµατοποιήσει µάλιστα δυο συναυλίες στο θέατρο «Βαρσοβία Ρόµα».

Πρώτος µαέστρος της Ορχήστρας ήταν ο Ούκας Βολιακόφσκι. Από το 2015 την θέση αυτή κατέχει ο Τόµας Λαµπούνι.